Frågor & svar

Hitta svaren på alla dina frågor!

Har du frågor kring hur du går tillväga för att boka ett förråd hos oss? Det är väldigt enkelt att boka förråd och bli kund hos oss på Merx Storage. Först tar du reda på hur stort förråd du behöver genom att gå in på hyr förråd. Där finner du information om de olika förrådstyperna som det finns att välja på. Vi har förrådsstorlekar från 1m3 och uppåt. Klicka vidare på den storlek du är intresserad av för mer information kring vad som just den förrådsstorleken rymmer. När du gjort ditt val av förrådsstorlek bokar du enkelt ett förråd genom att gå vidare till beställ.

Har du andra frågor kring vad som gäller när du blir kund hos Merx Storage eller kring våra förråd? Du hittar svar på de vanligaste frågorna rörande förrådsuthyrning nedan. Hittar du inte de svar som du söker eller behöver du ytterligare hjälp med någonting är du välkommen att kontakta oss

Information om Coronaviruset

Vilka åtgärder gör Merx Storage gällande Coronaviruset?

Merx Storage jobbar mot på att minimera spridningen av covid-19:

Det är väldigt viktigt för oss att alla våra kunder skall känna sig trygga i våra lokaler och vi har vidtagit följande åtgärder:

  • Du kan göra reservation online via vår hemsida, kontakta oss online, eller ringa oss och få åtkomst till ditt förråd utan att behöva träffa personalen.
  • Tillgången till förrådet håller samma tider kl. 06.00 – 22.00 alla dagar i veckan. Detta utgör inga större problem då våra lokaler är stora med liten risk för trängsel.
  • Förstärkta städrutiner på särskilt utsatta punkter som kodsatser, hissknappar, kundvagnar och dörrhandtag.
  • Vår toalett på plan ett har en toalett med möjlighet att tvätta sina händer med tvål och vatten.
  • Om ni behöver träffa personal går det bra att ringa oss så möter vi er i vår reception. Vi vill att man då håller ett avstånd på minst en meter.

Val av förråd

Hur stort förråd behöver jag?

Då Merx Storage kan erbjuda förråd i många olika storlekar är det bra att du tar reda på hur stort förråd du behöver. Första steget är att genomföra en liten inventering därhemma och få en tydlig bild av vad som skall gå in i förrådet. Ett vanligt knep är att räkna med en flyttkartong per kvadratmeter boyta. Större och skrymmande möbler behöver mer plats. Våra förrådsstorlekar är ungefärliga då de varierar en del. Du kan läsa mer om exakt vad som ryms i Merx Storage olika förrådsstorlekar under hyr förråd. Vår personal på plats kan även hjälpa dig att räkna ut vilken förrådsstorlek som är rätt om du kontaktar oss. Information om hur man packar rätt inför magasinering kan du få genom att gå in på packning.

 

Hur ser förråden ut?

Förråden som ligger i ljusa, fräscha och uppvärmda lokaler kan ha olika utformningar. När du reserverat ditt förråd kan du gå in och titta på en placeringskarta och se var de olika förråden ligger och vilken utformning de har. Du får ditt förrådsnummer av oss så snart vi bekräftat din förrådsbokning. Det går bra att höra av sig till oss om du skulle önska att byta till ett annat förråd med förbehåll att vi har något annat ledigt i den storlek du önskar.

Bokning av förråd

Hur bokar jag?

Du har flera möjligheter att boka förråd hos oss. Du kan enkelt fylla i vårt bokningsformulär efter att du valt vilken förrådsstorlek du önskar. Det går också bra att maila oss på info@merxtorage.se eller ringa oss på tel. 0200-238 300.

Hur fort kan jag få tillgång till förrådet?

Så fort vi har alla uppgifter och kan skriva avtal kan du flytta in redan samma dag om personal finns på plats. Om du gör en digital signering kan du flytta in även om personalen har gått för dagen så snart avtalet är signerat och låset betalt.

Hur gör jag för att få nyckel till mitt bokade förråd?

Du behöver komma till oss på Manufakturgatan 5, Ringön och skriva under ditt hyresavtal och får då ditt lås och säkerhetskod. Skulle du signera digitalt kommer vi att informera dig om hur du får tillgång till ditt lås och din kod.

Vad har ni för åldersgräns?

Man måste vara minst 18 år gammal för att skriva under ett hyresavtal.

Hur fungerar det med två hyresfria månader?

Om man hyr i minst 6 månader får man 2 hyresfria månader. Vid hyra av 4-5 månader får du 50% de två första månaderna och vid hyra av 1-3 månader ger vi dig 50% den första månaden.  Erbjudandet gäller om man hyr hos oss för första gången. Vi hyr ut per kalendermånad så vi debiterar månadsvis.

Betalning och uppsägning

Vilka betalningssätt erbjuder ni?

Första hyran betalas en månad i förskott, därefter sker avisering av hyran den 19é varje månad inför nästkommande månad. Förrådet tilldelas så snart vi har pengarna på vårt konto.
Vid reservation av ett förråd genomför vi att göra en enklare kreditkontroll, därefter tar vi kontakt med dig för att färdigställa hyresavtalet. Du kan då välja att betala oss på plats via swish, till vårt bankgiro eller bankkonto. Tänk på att betalning till bankgiro tar ungefär tre arbetsdagar innan vi ser pengarna på kontot.

Efter att första hyran är inbetalad har du följande betalningsalternativ:

* Överföring till vårt kontonummer

* Bankgiro

* Swish

Vilka kreditkort tar ni emot

Vi tar för tillfället inte emot kreditkort men det går bra att betala via Swish, bankgiro eller kontobetalning. Kreditkortsbetalning kommer att erbjudas inom en snar framtid.

Ingår moms?

Nej, förrådshyran är momsbefriad för privatpersoner.
Endast företag betalar moms.

Jag har blivit feldebiterad.

Det kan röra sig om att du sagt upp förrådet sent och att hyran redan hunnit gå ut. Om vi fakturerat för mycket kommer vi att kreditera dig. Vänligen kontakta oss.

Har ni någon bindningstid?

Nej, alla kontrakt är tillsvidare och det går bra att säga upp förrådet samma månad som man vill lämna. Uppsägning av hyreskontrakt ska ske senast den 15e för den innevarande kalendermånaden. Kunden har då förrådet månaden ut.

Så vi har ett minimum av 2 veckors uppsägningstid.

Hur säger jag upp mitt förråd?

Uppsägning av ditt hyreskontrakt behöver ske senast den 15e för den innevarande kalendermånaden. Förrådet kan sägas upp via email, du får då en bekräftelse av oss. Det går också bra att ringa eller säga upp förrådet på plats. Vid uppsägning behöver vi ert namn, telefonnummer, förrådsnummer och datum för uppsägning.

Jag vill hyra kortare tid än en månad

Merx Storage tar betalt för en månad minimum. Vill man använda förrådet en kortare period än så går det bra. Detta görs upp i samband med bokningen och hyreskontraktet blir därefter tidsbestämt.

Hur gör jag när jag tömmer förrådet?

Du som hyresgäst ansvarar för att förrådet är tomt och rent när du lämnar det. Ta med dig låset eller lämna det inne i förrådet på golvet så plockar vi upp det. Om låset sitter kvar tar vi en avgift på 500 kr för att plocka bort det. Om förrådet ej är tömt och städat kommer vi att fortsätta att fakturera hela förrådshyran.

Säker förvaring

Hur är säkerheten?

Merx Storage investerar mycket på att säkerheten är hög för din trygghet. Alla våra hyresgäster får en unik personlig kod för att kunna komma och gå i byggnaden. Förrådsdörrarna har sitt egna lås som du får köpa av oss för 150 kr när du blir tilldelad ditt förråd första gången du blir kund hos oss. Vi accepterar dock inte cylindrar inköpta någon annanstans än på Merx Storage. Området är kameraövervakat med strategiskt placerade videokameror i hela byggnaden både inomhus och utomhus.

Företag

Kan jag be en av mina leverantörer köra saker till mitt förråd utan att jag är på plats?

Det går jättebra. För att det skall kunna vara möjligt behöver vi ha en av dina nycklar till förrådet samt vara överens med dig om den kommande leveransen så att vi säkert är på plats. Det kan tillkomma en avgift för att ta emot leveranser om den är stor, är upprepande eller inkommer utanför avtalad tid.

Går det att få flytthjälp samt inbärning till förrådet utan att jag själv är med.

Ja, om vi inte har möjlighet att hjälpa dig med det ordnar vi så att en samarbetspartner hjälper dig. Vi samarbetar idag med Gårda Flyttexpress AB och Västsvenska Flyttbyrån AB Du kan också gå in på vår gemensamma sida som erbjuder flera tjänster men du fyller i ett enda formulär www.homehub.se

Jag behöver tömma mitt förråd och städa ur det men har inte själv möjlighet. Kan ni lösa det för mig?

Ja, vi hjälper dig att få kontakt med ett av våra samarbetspartners som kan hjälpa dig.  Du blir debiterad enligt överenskommelse.

Erbjuder ni att köra emballage och annat skräp till tippen?

Nej, i nuläget har vi inte möjlighet att göra det men vi kan hjälpa dig med kontakter till någon som gör det åt dig.

Flytt och transport

Kan man även boka in flytt, packning och flyttstäd hos er?

Vi använder pålitliga samarbetspartners för alla flyttar, packning eller flyttstäd.  Vid flytt till och från förrådet har man möjlighet att nyttja RUT avdrag om man också byter bohag. Gå gärna in på vår gemensamma sida med olika aktörer och fyll i ett formulär för att få offerter på det du hjälp med www.homehub.se

Packning inför förrådsförvaring

Packning

Eftersom förråden är 2,7 m höga kan man stapla väldigt mycket på höjd så det är viktigt att man tar sig tid att packa allting ordentligt i riktiga flyttlådor. Säckar och påsar samt skrymmande saker äter upp väldigt mycket utrymme så vi rekommenderar att hellre köpa in några lådor extra för att spara utrymme.

Lådorna

Använd helst samma storlek på lådorna så att du nyttjar förrådsutrymmet till max. Ställ de tyngsta lådorna underst. Men man bör tänka på att inte packa för tungt så att innehållet ramlar ur när man skall frakta lådorna. En bra regel att följa är att man skall kunna lyfta lådan själv. Tycker man att den är för tung så är den det. Man brukar säga max 25 kilo om man använder riktiga flyttlådor som man köper hos flyttfirmor. De lådorna är extra tjocka. När man packar tyngre saker som böcker och porslin är det bra att man fyller halva lådan med något lätt som en kudde eller plastskålar.

Märkning

Om man hyr ett litet förråd kan det vara bra att märka lådorna på långsidan så att man lätt kan se vad den innehåller då den står staplad i förrådet. Har man ett större förråd kan det vara bättre att märka lådan på kortsidan. Aldrig längst upp eftersom man staplar lådorna på varandra. Är man osäker hur förrådet kommer att vara utformat kan det vara bra att märka både lång och kortsidan.

Glas och Porslin

När man packar tallrikar är det bästa att ställa de på högkant efter att man slagit in dem i packpapper, även kallat makulatur. Man kan lägga något mjukt i botten för att skydda kanterna. Glas ställs med fördel ner.

Möbler

Det är ofta bra att ställa in möblerna på högkant för att nyttja utrymmet i förrådet. Försök att skruva loss ben och montera ner möbler i den mån det går.

Skrymmande saker som sticker upp

Allt går ju inte att packa ner som till exempel sopborstar och skidor. Ställ gärna de skrymmande sakerna i en öppen låda så tar de mindre plats i förrådet.

Mattor

Det är viktigt att plasta in mattor ordentligt eftersom de kan orsaka mal.

Något annat du funderar på?

Hör av dig till oss om du har några funderingar. Ställ dina frågor till oss direkt via vår chatt, ring oss eller kom förbi så hjälper vår kunniga personal dig i rätt riktning.