Frågor & svar

Hitta svaren på alla dina frågor!

Har du frågor kring hur du går tillväga för att boka ett förråd hos oss? Det är väldigt enkelt att boka förråd och bli kund hos oss på Merx Storage. Först tar du reda på hur stort förråd du behöver genom att gå in på hyr förråd. Där finner du information om de olika förrådstyperna som det finns att välja på. Vi har förrådsstorlekar från 1m3 och uppåt. Klicka vidare på den storlek du är intresserad av för mer information kring vad som just den förrådsstorleken rymmer. När du gjort ditt val av förrådsstorlek bokar du enkelt ett förråd genom att gå vidare till beställ.

 Du hittar svar på de vanligaste frågorna rörande förrådsuthyrning nedan. Hittar du inte de svar som du söker eller behöver du ytterligare hjälp med någonting är du välkommen att kontakta oss.

 

Något annat du funderar på?

Har du andra frågor kring vad som gäller när du blir kund hos Merx Storage eller kring våra förråd? Hör av dig till oss om du har några funderingar.  Ställ dina frågor till oss direkt via vår chatt, ring oss eller kom förbi så hjälper vår kunniga personal dig i rätt riktning.

Information om Coronaviruset

Vilka åtgärder gör Merx Storage gällande Coronaviruset?

Merx Storage jobbar mot på att minimera spridningen av covid-19:

Det är väldigt viktigt för oss att alla våra kunder skall känna sig trygga i våra lokaler och vi har vidtagit följande åtgärder:

  • Du kan göra reservation online via vår hemsida, kontakta oss online, eller ringa oss och få åtkomst till ditt förråd utan att behöva träffa personalen.
  • Tillgången till förrådet håller samma tider kl. 06.00 – 22.00 alla dagar i veckan. Detta utgör inga större problem då våra lokaler är stora med liten risk för trängsel.
  • Förstärkta städrutiner på särskilt utsatta punkter som kodsatser, hissknappar, kundvagnar och dörrhandtag.
  • Vår toalett på plan ett ger möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten. Där finns även handsprit.
  • Om ni behöver träffa personal går det bra att ringa oss så möter vi er i vår reception. Vi vill att man då håller ett avstånd på minst en meter.

Var ligger förråden?

Var ligger förrådsanläggningen?

Vår anläggning ligger på Ringön med gångavstånd från Centralstationen. Adressen är Manufakturgatan 5. 417 07 Göteborg. För att veta exakt var vi finns kan du klicka på kontakt.

Val av förråd

Hur ser förråden ut?

Förråden som ligger i ljusa, fräscha och uppvärmda lokaler kan ha olika utformningar. När du reserverat ditt förråd kan du gå in och titta på en placeringskarta och se var de olika förråden ligger och vilken utformning de har. Du får ditt förrådsnummer av oss så snart vi bekräftat din förrådsbokning. Det går bra att höra av sig till oss om du skulle önska att byta till ett annat förråd med förbehåll att vi har något annat ledigt i den storlek du önskar.

Hur stort förråd behöver jag?

Då Merx Storage kan erbjuda förråd i många olika storlekar är det bra att du tar reda på hur stort förråd du behöver. Första steget är att genomföra en liten inventering därhemma och få en tydlig bild av vad som skall gå in i förrådet. Ett vanligt knep är att räkna med en flyttkartong per kvadratmeter boyta. Större och skrymmande möbler behöver mer plats. Våra förrådsstorlekar är ungefärliga då de varierar en del. Du kan läsa mer om exakt vad som ryms i Merx Storage olika förrådsstorlekar under hyr förråd. Vår personal på plats kan även hjälpa dig att räkna ut vilken förrådsstorlek som är rätt om du kontaktar oss. Information om hur man packar rätt inför magasinering kan du få genom att gå in på packning.

 

Bokning av förråd

Betalning och uppsägning

Hur gör jag när jag tömmer förrådet?

Du som hyresgäst ansvarar för att förrådet är tomt och rent när du lämnar det. Ta med dig låset. Om låset sitter kvar tar vi en avgift på 500 kr för att plocka bort det. Om förrådet ej är tömt och städat kommer vi att fortsätta att fakturera hela förrådshyran.

Jag vill hyra kortare tid än en månad

Merx Storage tar betalt för en månad minimum. Vill man hyra ett förråd en kortare period än så går det bra. Detta görs upp i samband med bokningen och hyreskontraktet blir därefter tidsbestämt.

Hur säger jag upp mitt förråd?

Uppsägning av ditt hyreskontrakt behöver ske senast den 15e för den innevarande kalendermånaden. Förrådet kan sägas upp via email, du får då en bekräftelse av oss. Det går också bra att ringa eller säga upp förrådet på plats. Vid uppsägning behöver vi ert namn, telefonnummer, förrådsnummer och datum för uppsägning.

Har ni någon bindningstid?

Nej, alla kontrakt är tillsvidare och det går bra att säga upp förrådet samma månad som man vill lämna. Uppsägning av hyreskontrakt ska ske senast den 15e för den innevarande kalendermånaden. Kunden har då förrådet månaden ut.

Jag har blivit feldebiterad.

Det kan röra sig om att du sagt upp förrådet sent och att hyran redan hunnit gå ut. Om vi fakturerat för mycket kommer vi att kreditera dig. Vänligen kontakta oss.

Ingår moms?

Nej, förrådshyran är momsbefriad för privatpersoner.
Endast företag kan komma att betala moms.

Vilka betalningssätt erbjuder ni?

Första hyran betalas en månad i förskott, därefter sker avisering av hyran den 19é varje månad inför nästkommande månad. Förrådet tilldelas så snart vi har pengarna på vårt konto.
Vid reservation av ett förråd genomför vi att göra en enklare kreditkontroll, därefter tar vi kontakt med dig för att färdigställa hyresavtalet. Du kan då välja att betala oss på plats via swish, till vårt bankgiro eller bankkonto. Tänk på att betalning till bankgiro tar ungefär tre arbetsdagar innan vi ser pengarna på kontot.

Efter att första hyran är inbetalad har du följande betalningsalternativ:

* Överföring till vårt kontonummer

* Bankgiro

 

Säker förvaring

Hur är säkerheten?

Merx Storage investerar mycket på att säkerheten är hög för din trygghet. Alla våra hyresgäster får en unik personlig kod för att kunna komma och gå i byggnaden. Förrådsdörrarna har sitt egna lås som du får köpa av oss för 150 kr när du blir tilldelad ditt förråd första gången du blir kund hos oss. Vi accepterar dock inte cylindrar inköpta någon annanstans än på Merx Storage. Området är kameraövervakat med strategiskt placerade videokameror i hela byggnaden både inomhus och utomhus.

Företag

Förråd till ditt företag

Vi har många företag som hyr lagringsutrymme hos oss. Våra förråd passar till de flesta företagslösningar. Vi skräddarsyr ofta lösningar så att det fungerar för just din verksamhet och dina behov. Hör gärna av dig till oss på info@merxstorage.se eller tel. 0200-238 300 så skall vi hjälpa dig med just dina behov.

Flytt och transport

Kan man låna släp?

Alla våra kunder har möjlighet att låna släp kostnadsfritt genom att gå in på den här länken: https://mittlager.nu/lana-slap/

Packning inför förrådsförvaring

Mattor

Det är viktigt att plasta in mattor ordentligt eftersom de kan orsaka mal.

Skrymmande saker som sticker upp

Allt går ju inte att packa ner som till exempel sopborstar och skidor. Ställ gärna de skrymmande sakerna i en öppen låda så tar de mindre plats i förrådet.

Möbler

Det är ofta bra att ställa in möblerna på högkant för att nyttja utrymmet i förrådet. Försök att skruva loss ben och montera ner möbler i den mån det går.

Glas och Porslin

När man packar tallrikar är det bästa att ställa de på högkant efter att man slagit in dem i packpapper, även kallat makulatur. Man kan lägga något mjukt i botten för att skydda kanterna. Glas ställs med fördel ner.

Märkning

Om man hyr ett litet förråd kan det vara bra att märka lådorna på långsidan så att man lätt kan se vad den innehåller då den står staplad i förrådet. Har man ett större förråd kan det vara bättre att märka lådan på kortsidan. Aldrig längst upp eftersom man staplar lådorna på varandra. Är man osäker hur förrådet kommer att vara utformat kan det vara bra att märka både lång och kortsidan.

Lådorna

Använd helst samma storlek på lådorna så att du nyttjar förrådsutrymmet till max. Ställ de tyngsta lådorna underst. Men man bör tänka på att inte packa för tungt så att innehållet ramlar ur när man skall frakta lådorna. En bra regel att följa är att man skall kunna lyfta lådan själv. Tycker man att den är för tung så är den det. Man brukar säga max 25 kilo om man använder riktiga flyttlådor som man köper hos flyttfirmor. De lådorna är extra tjocka. När man packar tyngre saker som böcker och porslin är det bra att man fyller halva lådan med något lätt som en kudde eller plastskålar.

Packning

Eftersom förråden är 2,7 m höga kan man stapla väldigt mycket på höjd så det är viktigt att man tar sig tid att packa allting ordentligt i riktiga flyttlådor. Säckar och påsar samt skrymmande saker äter upp väldigt mycket utrymme så vi rekommenderar att hellre köpa in några lådor extra för att spara utrymme.